În  funcție  de metoda  de preparare   aleasă, măcinarea  cafelei se face astfel:

–       Pentru prepararea  la filtru se alege  o măcinare cu granulație  mare;

–       Pentru prepararea  la expressor se alege  o măcinare cu granulație  medie;

–       Pentru prepararea  la ibric se alege  o măcinare cu granulație  foarte fină, asemănătoare zahărului  pudră.

Nu  se recomandă  râșnirea boabelor  de cafea în prealabil  pentru espresso și filtru.  Este recomandabil ca măcinarea  să fie făcută la râșnița încorporată  a expresorului sau la una profesionala. În cazul in care nu dețineți o râșniță profesionala, solicitați râșnirea produsului la producator.

Pentru   prepararea  unei  cafele  delicioase  este  necesară  identificarea  corectă  a  pungii  de  cafea.

Ca  să  te  poți  bucura  de  o  cafea  proaspătă  la  tine  acasă  sau  la  birou  este  ideal  să  achiziționezi  produsul  sub  formă  de  boabe.  Râșnirea  boabelor  de  cafea  înainte  de  prepare  asigură  păstrarea  aromei.

Ambalajul  cafelei  trebuie  să  prevadă  o  valvă  de  degazare  pentru  a  garanta  prospețimea  produsului.  Valvele  amplasate pe  ambalajul  pungii  de cafea  ajută  la  eliminarea  dioxidului  de  carbon  și  mențin  calitatea  boabelor.